A Vredestein négy évszakos gumiabroncsai kiváló helyezéseket értek el a legfontosabb gumiabroncsteszteken
Banner-small.jpg

A Vredestein négy évszakos gumiabroncsai kiváló helyezéseket értek el a gumiabroncsteszteken

A vadonatúj Vredestein Quatrac Pro, az első olyan négy évszakos gumiabroncs, amelyet teljes mértékben a kiemelkedő teljesítményű szegmensnek szántak, remekül teljesített a széles körben ismert német Auto Bild magazin októberi kiadásának négy évszakos gumiabroncstesztjén. A Quatrac Pro a 225/45 R17 méretű gumiabroncsok tesztjén második helyezést ért el a 31 nevező közül. Nem ez az egyetlen fantasztikus eredmény, amelyet a Quatrac Pro magáénak tudhat: az amerikai Tire Rack által szervezett, harmadik fél kivitelezte független teszten is elhozta a vezető helyezések egyikét. A Tire Rack szerint az új gumiabroncs „a kategória paradigmaváltásának katalizátora lehet”.

Az Auto Bild 31 négy évszakos gumiabroncsmodell féktávolságának mérésével kezdte a vizsgálatot. A tíz legjobb modellt később egy részletesebb vizsgálat keretében értékelték, amely a „száraz”, „nedves”, „hó” és „ár” kategóriákon belül 16 próbából állt. A Vredestein Quatrac Pro összesítve a második helyezést nyerte el, és az egyetlen gumiabroncsmodell volt, amely folyamatosan magas pontszámot kapott, mivel az egyes próbákon kivétel nélkül első vagy második helyen végzett.

Az Auto Bild szakértői a sokak által áhított vorbildlich („példaértékű”) minősítést adták a Quatrac Pro gumiabroncsnak, és kifejezetten lenyűgözte őket a száraz és nedves felületen való kezelhetősége, a hóban való tapadás (az eredmények azt mutatták, hogy még az összehasonlítás alapjául szolgáló speciális téli gumiabroncsnál is jobban teljesített), és a körpályán nyújtott teljesítmény. A robusztus vállblokkok miatt az értékelők szerint épp olyan jó, mint a teszthez használt nyári gumiabroncs.

Elérkezett az idő a játékszabályok újragondolására?

A Quatrac Pro kimagasló eredményei a Tire Rack közúti, nedves és száraz tesztjein egyértelművé teszik, hogy akkor is kiváló választás, ha nem kell figyelemmel lenni a téli időjárásra. A modell első helyen végzett a száraz szlalomozás, a nedves szlalomozás, a nedves felületen mért teljes köridő, az oldalirányú G-erő és a nedves felületen mért 50–0 mph ABS megállás objektív tesztjein, a száraz felületen mért teljes köridő és a száraz felületen mért 50–0 mph ABS megállás objektív tesztjein pedig második helyezést ért el.

„Az új Vredestein Quatrac Pro által nyújtott teljesítmény a meleg, mindennapi vezetési 
körülményekre szabott tesztünkön megváltoztathatja a játékszabályokat” – vetítette előre Woody Rogers, a Tire Rack termékinformációért felelős szakértője. „Érdeklődve várjuk, hogy a tél beköszöntével hogyan teljesít hóban és jégen.”

A Quatrac Pro

A nemrég piacra dobott Quatrac Pro az első olyan négy évszakos gumiabroncs, amelyet kimondottan az ultramagas teljesítményű szegmens erőteljes gépjárművei és SUV-jai számára terveztek. Felépítése és az anyagtervezés ezért teljesítményorientált, a formavilág pedig az Italdesign Giugiarónak köszönhetően szemet gyönyörködtető.

A Quatrac Pro híres rövid fékezési távolságáról és a nedves utakon való kiváló kezelhetőségéről. Ezeket a tulajdonságokat a szélesebb hosszanti bordáknak és a vállrész egymástól eltérő barázdáinak köszönheti. A havas és nedves felületeken tapasztalható első osztályú tapadást a nagy szilikát- és műgyantatartalmú kifinomult futókeverék biztosítja. A jellegzetes kialakítású téli és nyári oldal minden évszakban garantálja a kiváló teljesítményt.

Vredestein

GUMIABRONCS KERESKEDŐ