A Vredestein piacra bocsátja egyedi négy évszakos gumiabroncsát a kiemelkedő teljesítményű szegmens számára
Introduction-all-season-tyre.jpg

A Vredestein piacra bocsátja egyedi négy évszakos gumiabroncsát

Az Apollo Vredestein tovább erősíti helyzetét az európai négy évszakos szegmensben vadonatúj négy évszakos gumiabroncsa, a Vredestein Quatrac Pro piacra bocsátásával. Ez az első négy évszakos gumiabroncs, amelyet célzottan a kiemelkedő teljesítményű (UHP) szegmens számára terveztek, valamint olyan gépjárművekhez, mint az Alfa Romeo Stelvio, a Volvo XC90 és a BMW 5-ös sorozat. Európában jelenleg a Quatrac Pro az egyetlen olyan négy évszakos gumiabroncs, amely 17–21 hüvelykes méretben kapható.

 

A négy évszakos gumiabroncsok terén szerzett 26 évnyi tapasztalattal a háta mögött a Quatrac Pro biztosítja az UHP-gépjárművek által igényelt teljesítményt. Az új négy évszakos gumiabroncs kiemelkedő kezelhetőséget és rövid féktávokat biztosít száraz és nedves útviszonyok mellett egyaránt, valamint feleslegessé teszi az évszakonkénti abroncsváltást a szegmens járműtulajdonosai számára. A Quatrac Pro biztonságos vezetést garantál még váratlanul változó időjárás esetén is. Az új modell 10%-kal jobb nedves tapadást* és 5%-kal jobb havon való kezelhetőséget* biztosít. A többi Vredestein gumiabroncshoz hasonlóan a Quatrac Pro is az Italdesign Giugiaro kézjegyét viseli, garantálva a gumiabroncs prémium minőségű megjelenését, amely minden részletében olyan tekintélyes, akárcsak a teljesítménye.

Teljesítményközpontú kialakítás és anyagtervezés

A Quatrac Pro gumiabroncsba integrált fejlett technológia magába foglalja a szélesebb hosszirányú barázdák és a vállrész egymástól eltérő barázdáinak ötvözetét, így optimalizálva a vízkiszorítást és növelve a vezetési biztonságot nedves útfelületeken, még nagy sebesség mellett is. Emellett a széles központi bordák biztosítják az UHP-szegmens gépjárművei által igényelt optimális kormányzási érzékenységet és irányíthatóságot.

A fejlett keverék magas szilika- és műgyanta-tartalommal rendelkezik, ami kiváló tapadást biztosít nedves és havas útfelületeken; míg a kivételesen egyenletes nyomáseloszlásnak köszönhetően a középső rész lamellái rendkívül hatékonyan működnek a havas utakon. Végezetül a jellegzetes kialakítású téli és nyári oldal garantálja a kiváló teljesítményt minden évszakban – a gumiabroncs magán hordozza az európai hópehely szimbólumot, amely jelzi, hogy a gumiabroncs megfelel az EU téli gumiabroncsokkal szemben felállított követelményeinek (EGB R117). 

Egyedi méretek

A Quatrac Pro bemutatásával a Vredestein vezető pozíciót foglalhat el a négy évszakos szegmensben, a legtöbb abroncsméretet biztosítva az európai piacon. Az új négy évszakos gumiabroncs 2019. április 1-jén kerül forgalomba 50 méretben, amelyből 29 Y-sebességbesorolással (max. 300 km/h sebesség) rendelkezik. 14 méret teljes egészében egyedi lesz a négy évszakos szegmensen belül, beleértve a BMW X5 modellekre (hátsó kerék) szerelt 315/35 R20-as méretet.

A Vredestein Quatrac 5 továbbra is az ideális négy évszakos gumiabroncs szerepét fogja betölteni a kisebb mérettartományban.

*Az adatok belső tesztek eredményei, a viszonyítási alap a termék 245/45 R18 100Y XL méretű elődje, a Quatrac 5