Több választási lehetőség és új elismerések a Vredestein téligumiabroncs-kínálatával kapcsolatban
B2C banner 1920x440.jpg

Több választási lehetőség és új elismerések a Vredestein téligumiabroncs-kínálatával kapcsolatban

Az Apollo Tyres idén jelentős mértékben bővíti a díjnyertes Vredestein téli gumiabroncsainak kínálatát azáltal, hogy termékeit 23 új méretben teszi elérhetővé. A 15 és 22 hüvelyk közötti átmérőtartományban elérhető új gumiabroncsok használhatók kompakt autókon, családi autókon és SUV-okon (Wintrac), illetve nagy teljesítményű autókon és SUV-okon (Wintrac Pro). Az új termékek bevezetése nyomán a Vredestein téli kínálata számos új elismerést is besöpört vezető európai abroncstesztelőktől.

A Vredestein Wintrac legújabb, 11 új méretben bemutatásra kerülő változatát úgy tervezték, hogy magabiztos vezetési élményt lehetővé tevő tapadást biztosítson a havas és jeges utakon. A 15 és 16 hüvelykes kerekekhez elérhető Wintrac új generációs, nagy sűrűségű szilika keverékkel készül, mely akár további 10 000 km-rel is képes meghosszabbítani az abroncsélettartamot az előző generációs gumiabroncshoz képest. A vízen való felúszás elkerülésével kapcsolatos jellemzők 10%-kal javultak a továbbfejlesztett futófelület-kialakításnak köszönhetően, valamint 5%-kal nagyobb gumifelület érintkezik az úttal, ami jelentősen javítja a tapadást a nedves és havas útfelületeken.

A legzordabb időjárási körülmények között, akár 300 km/h-s sebességig páratlan teljesítményt nyújtó Vredestein Wintrac Pro kínálat idén 12 új mérettel bővült a 17 és 22 hüvelyk közötti átmérőjű kerekek esetén. Az elődjéhez képest a legújabb Wintrac Pro 15%-kal jobb kezelhetőséget kínál havas úton, 10%-kal jobb fékezési jellemzőkkel bír nedves úton, és a legtöbb méret esetén „Y” sebességindexszel rendelkezik.

Dobogós helyek a legrangosabb téligumiabroncs-teszteken

A Wintrac és a Wintrac Pro is kivételesen jól teljesített számos, vezető szakértői csoportok által elvégzett abroncsteszten, ami alátámasztja az Apollo Tyres által forgalmazott Vredestein termékek szélsőséges körülmények között tanúsított kiválóságát.

Az Autobild legnagyobb, 50 termék bevonásával elvégzett téligumiabroncs-tesztjén a Wintrac összetettben a harmadik helyet szerezte meg. A gumiabroncs külön dicséretet kapott „a meggyőző átfogó teljesítménye miatt, nevezetesen, hogy nedves és száraz útfelületeken is dinamikus vezetési jellemzőket biztosít, pontos kormányreakciók és alacsony gördülési ellenállás mellett.”

A Wintrac az Auto Motor und Sport 2021-es téli tesztjén is a harmadik helyen zárt, és a német autós magazin kiemelte a népszerű Vredestein gumiabroncs „teljesítmény-ár” arányát. A Wintrac számos vezető európai abroncsgyártó termékét maga mögé utasította, és „nagyon jó” összesített értékelést kapott.

A Wintrac Pro szintén kapott elismerést a közelmúltban, amikor az összesített eredményeket tekintve harmadik lett az AutoBild Sportscars téligumiabroncs-tesztjén, és „példaértékűnek” nevezték „a meggyőző általános teljesítménye miatt”, kiemelve „a nagyon jó téli és nedves körülmények között nyújtott teljesítményét, a nedves és száraz úton való kezelhetőségét és az alacsony árszintjét.”

A Wintrac Pro továbbá összesítésben negyedik lett az AutoBild Allrad legutóbbi, téli SUV-abroncsokat próbára tevő tesztjén, ahol az újságírók a „tél specialistájának” nevezték, mely „nedves

és havas utakon is jól teljesít”, valamint szintén megemlítették a „havas és nedves útfelületen egyaránt rövid féktávolságát, a vízen való felúszással szembeni ellenállóságát és alacsony árát.”

Az Európa legnagyobb gépjárműszövetségének számító Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) és Svájc legnagyobb járműklubja, a Touring Club Suisse (TCS) egy közösen elvégzett teszt során mindkét Vredestein téli gumiabroncsot próbára tette, azok vezetői riválisaival együtt. A Wintrac az összesített eredményeket tekintve a negyedik helyen zárt, jó teljesítményt nyújtva nedves és havas körülmények között, és az első helyet szerezte meg a jégen való tapadás kategóriájában. A TCS tesztelői által a „nagyon ajánlható” kategóriába sorolt Wintrac rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményével, tartósságával és a versenytársaihoz képest biztosított alacsony üzemanyag-fogyasztással lenyűgözte a svájci szervezetet. A Wintrac Pro szintén jól teljesített, és dicséretet kapott a havas és jeges úton, valamint a nedves és száraz úton mutatott teljesítménye miatt is. A Wintrachoz hasonlóan az üzemanyag-fogyasztási tesztek során is jól szerepelt.

Az Auto Zeitung értékelése alapján a Wintrac Pro túlszárnyalta a többi gumiabroncsot a nedves és jeges körülmények között mutatott teljesítmény szempontjából. A gumiabroncs leginkább azzal nyűgözte le a tesztelőket, hogy havas körülmények között a legjobb tapadási és lassulási eredményeket érte el, illetve nedves útfelületen is kiemelkedően magas tapadási szintet biztosított. A német lap „erősen ajánlott” gumiabroncsnak nevezte a Wintrac Prót, illetve az „ár-teljesítmény arány bajnokának” titulálta.

„A téli szegmensben nagyon komoly verseny zajlik, és a Vredestein termékek továbbra is nagyon keresettek, köszönhetően az innovációnak és a teljesítménynek szentelt folyamatos figyelmünknek, illetve a dizájn és az anyagok terén végzett befektetéseinknek.” – mondta Daniele Lorenzetti, az Apollo Tyres technológiai vezetője. „Ezeket az új gumiabroncsokat úgy terveztük, hogy a legzordabb téli körülményekkel is megbirkózzanak, és nagyon jól esik azt látni, hogy a kutatási és fejlesztési csapatunk erőfeszítéseit a legrangosabb európai abroncstesztelők közül is többen elismerik.”

A Vredestein téligumiabroncs-kínálatával kapcsolatos tovább információkért látogasson el a következő oldalra: https://www.vredestein.hu/car-suv-van/tyre-finder/