DLG RECOGNITION FOR TRAXION+ AND TRAXION XXL | Vredestein
OHT-traxion-2.jpg

A TRAXION+ ÉS TRAXION XXL GUMIABRONCSOK ELNYERTÉK A DLG ELISMERÉSÉT

A Vredestein Traxion+ és Vredestein TraxionXXL gumiabroncsok hatalmas elismerésben részesültek

A Vredestein Traxion+ és Vredestein TraxionXXL gumiabroncsok hatalmas elismerésben részesültek a legutóbbi, Hannoverben megrendezésre került Agritechnica mezőgazdasági kiállításon. A DLG, vagyis a német vizsgálati és kutatóintézet mindkét gumiabroncsot alapos vizsgálatnak vetette alá, az eredmények alapján pedig mindkét gumiabroncs elnyerte a széles körben elismert „DLG certified” tanúsítványt.

* Traxion+, a prémium szegmens vezető gumiabroncsa.
* A Traxion XXL 710/75 R 38 7,5%-kal bizonyult hatékonyabbnak a referenciaként használt gumiabroncshoz képest.

A Vredestein Traxion+ és Vredestein TraxionXXL gumiabroncsok kiváló teszteredményei a prémium márkák élvonalába emelik ezeket a gumiabroncsokat. Mindkét gumiabroncsot Claas Axion 850 munkagépen tesztelték 2015 tavaszán és nyarán.


A Vredestein Traxion+ 
gumiabroncsokat a 650/65 R 42 és 540/65 R 30 méretekben vizsgálták, és az európai prémium szegmensben jelenlévő két versenytárssal hasonlították össze. A vizsgálat legfontosabb kritériumai közé tartozott például a mezőn és az országúton mért üzemanyag-fogyasztás, a produktivitás, a kényelem és a tapadás. A Vredestein gumiabroncsok szinte minden vizsgálati szegmensben és összességében is a legjobb eredményeket érték el.

A Vredestein TraxionXXL
gumiabroncsot, amely az egyedinek minősülő 710/75 R 38-as méretben is kapható, a 710/70 R 38-as referenciamérettel hasonlították össze. A vizsgálat során a mezőn mért teljesítményre helyezték a legnagyobb hangsúlyt (üzemanyag-fogyasztás, produktivitás, tapadás). A vizsgálat arra az eredményre jutott, hogy a Vredestein TraxionXXL 710/5 R 38 a 28"-es elülső gumiabronccsal együtt használva jelentősen jobb teljesítményt és 7,5%-kal nagyobb hatékonyságot biztosít.

A Vredestein TraxionXXL 710/75 R 38
A Vredestein először 2013. végén mutatta be a 710/75R38 TraxionXXL gumiabroncsot, amelynek oldalfalmagassága mindössze a gumiabroncs szélességének 75%-a volt. Ezeknek az értékeknek köszönhetően az átmérő pontosan két méter, így a gumiabroncs mérete pontosan a kisebb 710/70 R 38 és a nagyobb 710/70 R 42 méret közé esett. A gumiabroncsot kifejezetten a nagy teljesítményű, akár 175 lőerőt is elérő traktorokhoz fejlesztették ki. Legfontosabb előnyei közé tartozik, hogy átalakító nélkül használható a legtöbb traktor esetén, és ugyanazokra a 38"-es kerekekre szerelhető fel. A nagyobb átmérő nagyobb tapadást, míg a nagyobb levegőtartalom kb. 600 kg-mal nagyobb maximális terhelhetőséget eredményez 50 km/óra sebesség mellett a 710/70 R 38 mérethez képest. 

A DLG bemutatása
A DLG (Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft) Groβ Umstadtban, Frankfurt mellett található tesztközpontja a hitelesített mezőgazdasági technológiák és berendezések vizsgálatával foglalkozik, és vezető helyet tölt be a mezőgazdasági (és élelmiszeripari) vizsgálatok és a hitelesítés terén. A modern mérési technológiák és vizsgálati módszerek szinte tökéletesen képesek szimulálni a mezőn fennálló viszonyokat, a DLG mérnökei pedig ezeket használva napi szinten tesztelnek új termékeket. A mérések nemzetközi szabványokon, valamint a gyakorlati követelmények érdekében a DLG által kifejlesztett vizsgálati módszereken alapulnak.