Milyen gumiabroncsokra van szükségem? | Gumiabroncs-útmutató | Vredestein
Bandengids-header-car-summer.jpg

Abroncsútmutatók

Abroncsútmutatók
Bandenspanning regelmatig meten

A helyes abroncsnyomás

A helyes abroncsnyomás elengedhetetlen a biztonságos és kényelmes vezetéshez. Az abroncs csak abban az esetben tudja tökéletesen ellátni feladatát, ha megfelelő stabilitást és terhelhetőséget képes biztosítani. Itt jön a képbe a helyes abroncsnyomás.

A helyes abroncsnyomás
profieldiepte banden in de gaten houden

Abroncs mintázatának mélysége

A gépkocsi és az útfelület közötti érintkezés meghatározó tényezője minden esetben az abroncs. Az abroncsok optimális működését erősen befolyásolja a mintázatuk mélysége.

Abroncs mintázatának mélysége
banden vervangen op het juiste moment

Mikor cseréljem az abroncsokat?

Hasznos lehet rendszeresen ellenőriztetni abroncsait egy szakemberrel. Így már a korai szakaszban észlelhetők az esetleges hibák, növelhető az abroncsok élettartama, és elkerülhetők a veszélyes helyzetek.

Mikor cseréljem az abroncsokat?
Bandenlabel voor autobanden

Mit jelent az EU gumiabroncs-jelölés?

Az 1222/2009/EK rendelet megköveteli, hogy a gépkocsik, könnyű haszongépjárművek, nehéz haszongépjárművek és buszok számára 2012 júniusa után gyártott összes gumiabroncson címkét vagy jól látható jelölést kell elhelyezni az értékesítés helyén. A három szempont alapján a címke pontosabb képet ad a gumiabroncs jellemzőiről.

Mit jelent az EU gumiabroncs-jelölés?
Bandenopslag van winterbanden en zomerbanden

Nyári és téli abroncsok tárolása

A használaton kívüli abroncsok helyes kezelésével és megfelelő tárolásával növelhető azok élettartama és teljesítménye. Nagyon fontos, hogy mindenki tisztában legyen a szükséges teendőkkel.

Nyári és téli abroncsok tárolása