Milyen gumiabroncsokra van szükségem? | Gumiabroncs-útmutató | Vredestein
Bandengids-header-car-summer.jpg

Abroncsútmutatók

Abroncsútmutatók
MicrosoftTeams-image (26).png

A 2020/740-ES SZÁMÚ SZABÁLYOZÁSNAK MEGFELELŐ ABRONCSCÍMKE

A 2021. május 1-jétől használatba kerülő új gumiabroncs-energiacímke egységes osztályozási információkat biztosít a gumiabroncsok gördülési ellenállásával, nedves útfelületen való fékezési teljesítményével és külső zajszintjével kapcsolatban. Emellett különböző mutatókat biztosít az abroncsok erősen havas és jeges körülmények között nyújtott teljesítményéről. A címke segít a vásárlóknak, hogy gumiabroncsok vásárlása esetén információalapú döntéseket hozhassanak, hiszen könnyen összehasonlíthatják a gumiabroncsokat, és eldönthetik, hogy a feltüntetett paraméterek közül melyik a legfontosabb a számukra.

A 2020/740-ES SZÁMÚ SZABÁLYOZÁSNAK MEGFELELŐ ABRONCSCÍMKE
profieldiepte banden in de gaten houden

Abroncs mintázatának mélysége

A gépkocsi és az útfelület közötti érintkezés meghatározó tényezője minden esetben az abroncs. Az abroncsok optimális működését erősen befolyásolja a mintázatuk mélysége.

Abroncs mintázatának mélysége
Bandenspanning regelmatig meten

A helyes abroncsnyomás

A helyes abroncsnyomás elengedhetetlen a biztonságos és kényelmes vezetéshez. Az abroncs csak abban az esetben tudja tökéletesen ellátni feladatát, ha megfelelő stabilitást és terhelhetőséget képes biztosítani. Itt jön a képbe a helyes abroncsnyomás.

A helyes abroncsnyomás
banden vervangen op het juiste moment

Mikor cseréljem az abroncsokat?

Hasznos lehet rendszeresen ellenőriztetni abroncsait egy szakemberrel. Így már a korai szakaszban észlelhetők az esetleges hibák, növelhető az abroncsok élettartama, és elkerülhetők a veszélyes helyzetek.

Mikor cseréljem az abroncsokat?
Bandenopslag van winterbanden en zomerbanden

Nyári és téli abroncsok tárolása

A használaton kívüli abroncsok helyes kezelésével és megfelelő tárolásával növelhető azok élettartama és teljesítménye. Nagyon fontos, hogy mindenki tisztában legyen a szükséges teendőkkel.

Nyári és téli abroncsok tárolása