A Vredestein Quatrac 5 négy évszakos gumiabroncsok győzelme | Vredestein
2-image-article-header-quatrac-5-all-season.jpg

A Vredestein Quatrac 5 négy évszakos gumiabroncsok újabb győzelme

A Vredestein Quatrac 5 újfent bebizonyította rátermettségét. Jócskán megelőzve a szegmens legújabb termékeit az első helyen végzett egy négy évszakos gumiabroncsokat vizsgáló független teszten.

- Majdnem annyira jó a havon, mint egy igazi téli abroncs

- Kiváló tapadás száraz és nedves utakon is

- Rendkívül alacsony zajszint

- Az összes fontos tesztelési ponton jobban teljesít, mint a többi új gumiabroncs

 

A Vredestein Quatrac 5 újfent bebizonyította rátermettségét. Jócskán megelőzve a szegmens legújabb termékeit, az első helyen végzett egy független, négy évszakos gumiabroncs-teszten. Az AutoBild Allrad tesztje megerősíti a tényt, hogy ez az univerzális, négy évszakos gumiabroncs a legjobb választás azon autótulajdonosok számára, akik nem szeretnék évente kétszer lecserélni gumiabroncsaikat, mégis biztonságra és kényelmes vezetési teljesítményre vágynak.

 

Az AutoBild Allrad magazin tesztjében a 215/60 R16 méretű Vredestein Quatrac 5 vett részt, melyet egy közepes méretű, négykerékhajtású SUV-re szereltek és teszteltek a fő versenytársak azonos típusú termékeivel szemben. A Vredestein Quatrac 5 az összes biztonsági vonatkozású pontban kiváló eredményekkel vizsgázott. A havon nyújtott lenyűgöző teljesítményét a magazin a következőképp jellemezte: „Kiválóan viselkedik havon, tapadása száraz és nedves útfelületeken is megfelelő, gördülési ellenállása pedig rendkívül alacsony.” A havon nyújtott 3000 N-os (Newton) tapadásával „majdnem olyan jól teljesít, mint a teljes értékű téli gumiabroncsok”.

 

„Ezek a független teszteredmények tanúskodnak a gumiabroncs kifejlesztésébe ölt hatalmas mennyiségű kutatómunkáról és a több százezer tesztkilométerről, melyek biztosítják, hogy a Vredestein Quatrac 5-höz hasonló termékek az ágazat mérföldkövei maradjanak” – nyilatkozta Peter Snel, az Apollo Tyres Ltd. kutató- és fejlesztőrészlegének vezetője.

 

A Vredestein több mint 20 éve mutatta be első négy évszakos gumiabroncsát, a Vredestein Quatrac 5-öt pedig 2014-ben bocsátotta piacra. A termékben a négy évszakos gumiabroncsok két évtizednyi tudásanyaga és tapasztalata, valamint az aktuális Vredestein nyári és téli gumiabroncs-generáció technológiája összpontosul. A Vredestein Quatrac 5 egészen az Y sebességindexig elérhető, azaz akár 300 km/h sebességnél is használható, ami egyedülálló ebben a szegmensben. A gumiabroncs képes kiszolgálni a négy évszakos gumiabroncsok iránti egyre növekvő piaci igényeket.

 

Zöld címke, valamint „három hegycsúcs és hópehely”

A Vredestein Quatrac 5 gumiabroncsokat aszimmetrikus futófelület jellemzi. A nyári oldal futófelülete kiváló kezelhetőséget, kimagasló kormányzási pontosságot és elegendő oldalirányú tapadást biztosít száraz és nedves utakon is. A téli oldal pedig, amely kifinomult lamellatechnológiával készült, kitűnő tapadást biztosít a hideg vagy havas felületeken. Az alacsony gördülési ellenállásnak köszönhetően csökken az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás is.

 

A Vredestein Quatrac 5 jól teljesít az EU-s gumiabroncs-jelölés mindhárom szempontja szerint, így kiérdemelte a „zöld” abroncs titulust. Ezenfelül a gumiabroncson megtalálható a „három hegycsúcs és hópehely” szimbólum, valamint a szabványos M&S kódok is, amelyek azt jelzik, hogy a 13–19"-os méretekben elérhető Vredestein Quatrac 5 megfelel azon országok előírásainak, ahol a téli gumiabroncsok használata kötelező.