12 28,2022

A VREDESTEIN QUATRAC MEGNYERT EGY ÚJABB, NÉGY ÉVSZAKOS GUMIABRONCSOK SZÁMÁRA KIÍRT TESZTET

A Vredestein idén bemutatott négy évszakos Quatrac gumiabroncsa továbbra is lenyűgözi a vezető autós magazinok tesztpilótáit. A legutóbbi kiváló értékelés az Auto Bild Allrad nagy presztízzsel bíró éves abroncstesztjének keretein belül jelent meg. A teszten az abroncsgyártás legnagyobb nevei közé tartozó gyártók tizenegy gumiabroncsa vett részt, és a Quatrac holtversenyben az első helyen végzett. Az abroncsot számos változó tekintetében példaértékűnek nevezték, és mind a tizennégy tesztkategóriában a legmagasabb vagy a második legmagasabb osztályzatot érte el.

A Vredestein az egyik első olyan gyártó volt, mely négy évszakos gumiabroncsokkal kezdett foglalkozni, és jelenleg csaknem három évtizedes tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. A vállalatot 2019 októberében „Az év négy évszakos gyártójának” választotta az Auto Bild (az Auto Bild Allrad testvérlapja), többek között a nagy teljesítményű prémiumjárművekhez készült Quatrac Pro sikerének köszönhetően. A 2020-as évben korábban bemutatott új Quatrac szintén remek fogadtatásban részesült, hiszen az Auto Bild 2020-as abroncstesztjén 32 résztvevő közül a második helyen végzett.

Prémium teljesítmény nedves és száraz útfelületen is

A teszthez kapcsolódó cikkben az Auto Bild Allrad rámutatott a négy évszakos gumiabroncsok által kínált lehetséges jelentős előnyökre, hiszen a segítségükkel elkerülhetők a nyári és téli gumiabroncsok évente kétszer történő cseréjével járó vesződségek és költségek. Emellett azonban kiemelték annak fontosságát is, hogy a gumiabroncsok megfeleljenek az Európa kontinentális részének nagy részén érvényes, az időjárási körülményekkel kapcsolatos követelményeknek is. A szerzők kihangsúlyozták, hogy a magazin teszteredményei kiválóan érzékeltetik, hogy milyen komoly fejlődésen mentek át a legnevesebb négy évszakos gumiabroncsok, és példaként a Vredestein Quatrac abroncsot hozták fel, mely száraz és nedves útfelületen is jó teljesítményt nyújt anélkül, hogy ez a havas úton mutatott teljesítmény rovására menne.

Egy kivételes gumiabroncs

A teszt tizennégy kategóriából állt, „havas”, „nedves” és „száraz” csoportokra osztva. Csakúgy, mint a korábbi években, az Auto Bild Allrad a havas teszteket ezúttal is egy nagy méretű, beltéri havas tesztlétesítményben végezte, az Északi Sarkkörtől északra fekvő finnországi Ivalóban. Az eredmények végső kiértékelése során a Vredestein Quatrac abroncsról a következőket írta a lap: „példaértékű négy évszakos gumiabroncs, mely lenyűgözően teljesít havas és jeges útfelületen, magas fokú biztonságot nyújt a vízen csúszással szemben, pontos kezelhetőséget tesz lehetővé nedves és száraz felületen is, rövid féktávolságot biztosít száraz úton és alacsony gördülési ellenállással rendelkezik.” Ez komoly elismerés egy nagyszerű technikai jellemzőkkel rendelkező kivételes gumiabroncsnak.

Vredestein

Értesüljön legfrissebb híreinkről és frissítéseink