11 18,2022

 

Ahogyan egyre népszerűbbé válnak az elektromos járművek a vásárlók körében, úgy növekszik az igény a kimondottan elektromos járművekhez készült gumiabroncsok iránt. Az európai elektromosjármű-tulajdonosok körülbelül 50%-a szeretne kimondottan az elektromos járművek jellemzőire szabott gumiabroncsot vásárolni. Emellett a becslések szerint 2028-ra az elektromos járművek aránya globálisan nézve el fogja érni a 10%-ot, 2040-re pedig a 31%-ot!

Kimondottan elektromos járművekhez készült gumiabroncs

Lehet, hogy az gondolja, hogy a gumiabroncsok mind egyformák. Feketék és kerekek, nem igaz? Számos különféle gumiabroncs létezik azonban, és vannak közöttük olyanok, amelyek kiválóan illeszkednek az Ön egyedi igényeihez, a járművéhez és a vezetési stílusához. Először is, a személyautókhoz kaphatók nyári, téli és négy évszakos gumiabroncsok. Vannak azonban még többek között nagy teljesítményű gumiabroncsok, verseny-gumiabroncsok és haszonjárművekhez készült gumiabroncsok is. Most pedig a Vredestein a világon elsőként olyan négy évszakos gumiabroncsokat mutat be, amelyek teljes mértékben a teljesen elektromos (BEV) és a hibrid (PHEV) járművek igényeire szabva készültek. Miben mások ezek a gumiabroncsok az olyan „hagyományos” négy évszakos gumiabroncsokhoz képest, mint a Quatrac és a Quatrac Pro?

Súly

Az elektromos járművekkel kapcsolatban köztudott, hogy jóval nehezebbek, mint a fosszilis üzemanyagokkal hajtott változatok. Mindez a többletsúly a jármű egyetlen olyan alkatrészére nehezedik, amely érintkezik az úttal: a gumiabroncsokra. Kanyarodáskor és fékezéskor a jármű súlya miatt még nagyobb erőhatások hatnak a gumiabroncsokra, így azoknak erősebb felépítéssel és merevebb kialakítású futófelülettel kell rendelkezniük. Ez a hagyományos gumiabroncsokhoz képest nagyban javítja a kezelhetőséget és a stabilitást.

Hang

Az elektromos járműveknek szinte egyáltalán nincs motorhangjuk, ami miatt a gumiabroncsok zaja még jobban hallható. A kimondottan elektromos és hibrid járművekhez való gumiabroncsok úgy készülnek, hogy kisebb mértékű utastérbe jutó gördülési zajjal rendelkeznek, ugyanakkor a hagyományos gumiabroncsokkal egyenrangú biztonsági és teljesítménybeli jellemzőket biztosítsanak.

Nyomaték

A fosszilis üzemanyaggal működő járművekhez képest az elektromos járművek lineárisabban adják le a nyomatékot, már a gyorsítás kezdetétől. Emiatt a gumiabroncs gyorsabban kopik. A kimondottan elektromos járművekhez készült gumiabroncsok olyan anyagvegyületből készülnek, amely képes ellensúlyozni ezt a gyorsabb kopást.

Hatótáv

Mindenki tisztában van az elektromos járművek korlátozott hatótávolságával kapcsolatos nehézségekkel. Az elektromos járművekhez készült gumiabroncsok kimondottan úgy készülnek, hogy alacsonyabb gördülési ellenállással rendelkezzenek, így meghosszabbítva a járműve hatótávolságát.

 

Quatrac Pro EV

A Vredestein az egyik első márka volt a világon, amely négy évszakos gumiabroncsot mutatott be, és 1993 óta a szegmens úttörőjének számít. A vállalat most bemutatja legújabb termékét, a Quatrac Pro EV-t, amely a világ első, kimondottan elektromos járművekhez készült négy évszakos gumiabroncsa.

 

Előnyök és jellemzők

• Nagyobb hatótáv az elektromos és hibrid járművek esetén

• A nehezebb elektromos járművekhez tervezve: 6%-kal jobb kezelhetőség és jobb stabilitás kanyarodáskor

• Nincs kompromisszum a biztonság terén, semmilyen időjárási körülmény esetén

• 15%-kal kisebb gördülési ellenállás a továbbfejlesztett anyagösszetételnek köszönhetően

• Nagyobb öv- és futófelületi merevség; aszimmetrikus futófelületi jellemzők

• Jóváhagyással rendelkezik az erősen havas körülmények közötti használat szempontjából – 3PMSF-jelölés

• 4%-kal jobb fékezési jellemzők száraz úton

 

A Quatrac termékcsalád

A Vredestein volt az egyik első vállalat, amely négy évszakos gumiabroncsokat mutatott be, majd jelentős fejlesztéseket hozott a szegmensbe, különösen a Quatrac termékcsalád bemutatásával. Számos Quatrac gumiabroncs rendelkezett úttörő innovációkkal. Kiváló példa erre a Quatrac 3, amely megnyerte „A világ első négy évszakos gumiabroncsa „RunFlat” technológiával” díjat, a Quatrac 5, amely „A világ első négy évszakos gumiabroncsa Y sebességi besorolással” díjat nyerte el, valamint a legutóbbi díjnyertes Quatrac Pro, „A világ első, kimondottan az UHP/UUHP szegmens számára készült négy évszakos gumiabroncsa”. A Vredestein új termékével, a Quatrac Pro EV-vel még több díjat szeretne besöpörni az elkövetkező években!

Vredestein

Értesüljön legfrissebb híreinkről és frissítéseink