12 28,2022

A NYÁRI ÉS TÉLI GUMIABRONCSOK TÁROLÁSA

Vredestein Tyre Academy 7. epizód: A gumiabroncsok tárolása

 

A használaton kívüli abroncsok helyes kezelésével és megfelelő tárolásával növelhető azok élettartama és teljesítménye. Nagyon fontos, hogy mindenki tisztában legyen a szükséges teendőkkel.

  • Keréktárcsára szerelve az abroncsok számára a fektetett vagy függesztett tárolás az ideális. Az abroncsokat ilyenkor 1,0 bar nyomásra kell leengedni.
  • A keréktárcsáról leszerelt abroncsokat a legjobb állítva (függőlegesen) tárolni. Fektetve (vízszintesen), egymás tetején tárolva legfeljebb négy abroncsot helyezzen egymásra.
  • A tárolt abroncsok felszerelése előtt ellenőrizze az esetleges sérüléseket és kopásokat, és alkalmazza a megfelelő abroncsnyomást.

Mielőtt elhelyezné az abroncsokat, javasoljuk, hogy az abroncsokon lévő só eltávolításához alaposan tisztítsa meg vízzel, majd szárítsa meg őket. Az abroncsok optimális tárolására használjon hűvös, lehetőleg jól szellőző, közvetlen napfénytől védett helyiséget. Nem tárolhatók ózont kibocsátó elektromos berendezések, például hegesztőberendezés, transzformátorok vagy villanymotorok környékén. Az abroncsok nem érintkezhetnek továbbá vegyszerekkel, oldószerekkel, kenőanyagokkal vagy olajokkal, mivel ezek az abroncsok külső gumirétegével érintkezésbe lépve csökkentik azok élettartamát.

Vredestein

Értesüljön legfrissebb híreinkről és frissítéseink